WooCommerce is een webshop plugin voor een WordPress website. Wereldwijd is het de meest gedownloade webshop plugin en dat is niet zonder reden. Dankzij de plugin kun je eenvoudig zelf een webshop opzetten.

Is mijn WordPress thema compatibel met WooCommerce?

Niet ieder standaard WordPress thema werkt met een WooCommerce webshop. Er zijn standaard thema’s die wel samen gaan met een WordPress thema. Echter zijn de opties van standaard thema’s vaak beperkt waardoor je de webshop dan niet helemaal naar jouw eigen wens kunt inrichten. Sommige thema’s zijn speciaal ingericht voor WooCommerce waardoor je webshop ook de uitstraling van een webshop krijgt. Andere thema’s niet, wat de webshop een onoverzichtelijke en onprofessionele uitstraling geeft. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor het aantal verkopen in je webshop.

De voordelen van een WooCommerce webshop

  • Het heeft net zoals WordPress een zeer gebruiksvriendelijk systeem is. Ondanks dat Woocommerce zeer uitgebreid is en veel mogelijkheden en opties heeft.
  • De plugin is simpel en snel te installeren.
  • Er is een eenvoudige koppeling te maken met mollie waardoor je een ruime keuze hebt aan verschillende betaalmethoden zoals Ideal, PayPal, Visa en Klarna.
  • Er zijn veel verschillende plugins om WooCommerce uit te breiden beschikbaar.
  • Naast fysieke producten kun je ook digitale producten aan je webshop toevoegen zoals een online cursus of een ebook maar ook tickets en affiliate producten kunnen toegevoegd worden.
  • Koppelingen met boekhoudsystemen en voorraadsystemen zijn eenvoudig te maken.
  • Je host WooCommerce zelf, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Shopify heb je bij WooCommerce zelf de keuze in hosting.
  • Je beheert in tegenstelling tot bij Shopify, zelf alle data.

Meer verkopen vanuit je WooCommerce webshop

Alleen een WooCommerce plugin installeren en zorgen dat je webshop er perfect uitziet is tegenwoordig niet meer voldoende om te kunnen verkopen. Je zult relevante bezoekers naar je webshop moeten trekken. Het is belangrijk dat jouw webshop goed vindbaar en zichtbaar wordt binnen Google. Hier zijn verschillende strategieën voor. Zo kun je betaald adverteren binnen Google: Search Engine Advertising (SEA). Hierbij kun je een search campagne inrichten en een Google Shopping campagne, deze is ideaal om de producten met afbeelding bovenaan de zoekresultaten te laten verschijnen. Of je kunt door middel van Search Engine Optimization (SEO) bouwen aan vindbaarheid binnen Google op lange termijn. Als je geen verstand hebt van adverteren binnen Google is het verstandig SEA uit te laten besteden zodat jouw budget optimaal ingezet wordt. SEO kun je uiteraard ook uit laten besteden om jouw bedrijf zo snel mogelijk maximaal te laten groeien.

 

Wat kost een WooCommerce webshop?

Dat is onder andere afhankelijk van of je een standaard WordPress thema kiest, wat beperkt is en waarbij je ook hosting en domein kosten betaald. Of dat je een WooCommerce webshop in combinatie met een WordPress website op maat laat maken. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de eisen die je aan de website en webshop stelt. Daarnaast betaal je ook altijd nog een bedrag aan je betaling gateway. We brainstormen graag met je mee over jouw WooCommerce webshop en bieden je een offerte op maat, neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *